Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau
Foto: Nigab

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Annie Hesselstad.

Portioner 40 st

Ingredienser
  

  • 170 g grädde
  • 1 st apelsin zest
  • 95 g socker
  • 20 g vatten
  • 50 g smör rumstempererat
  • 4 g salt
  • 160 g mjölkchoklad
  • 40 g Cointreau
  • pralinskal

Instruktioner
 

  • Värm upp grädden och apelsinzest i en kastrull
  • Koka upp socker och vatten i en annan kastrull och koka till gyllenbrun karamell
  • Slå försiktigt den varma grädden över karamellen och låt koka upp igen
  • Blanda i rumstempererat smör och salt, låt koka upp igen
  • Sila över chokladen, mixa med stavmixer och tillsätt cointreau
  • Gjut i färdiga pralinskal eller i hemgjorda, rulla/locka med tempererad mjölkchoklad
Skriv ut receptet

relaterat

Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget
Bakverk

Årets tårta 2021

Sommarinspiration av Svenska Konditorlandslaget. Recept baserat på 2 st 10-bitars tårtor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.