annons

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau
Foto: Nigab

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau

Recept av Annie Hesselstad.

Portioner 40 st

Ingredienser
  

  • 170 g grädde
  • 1 st apelsin zest
  • 95 g socker
  • 20 g vatten
  • 50 g smör rumstempererat
  • 4 g salt
  • 160 g mjölkchoklad
  • 40 g Cointreau
  • pralinskal

Instruktioner
 

  • Värm upp grädden och apelsinzest i en kastrull
  • Koka upp socker och vatten i en annan kastrull och koka till gyllenbrun karamell
  • Slå försiktigt den varma grädden över karamellen och låt koka upp igen
  • Blanda i rumstempererat smör och salt, låt koka upp igen
  • Sila över chokladen, mixa med stavmixer och tillsätt cointreau
  • Gjut i färdiga pralinskal eller i hemgjorda, rulla/locka med tempererad mjölkchoklad
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.