Yoghurtpannacotta med pumpa-mandel-muscovadocrumble, apelsinsorbet och Cointreau-marinerade apelsiner
Foto: Nigab

Yoghurtpannacotta med pumpa-mandel-muscovadocrumble, apelsinsorbet och Cointreau-marinerade apelsiner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Annie Hesselstad.

Portioner 5

Ingredienser
  

Yoghurtpannacotta

  • 3 st gelatinblad små
  • 300 g grädde
  • 75 g socker
  • 0,5 st apelsin zest
  • 200 g yoghurt turkisk

Pumpa-mandel-muscovadocrumble

  • 80 g pumpafrön hackade
  • 80 g mandlar hackade
  • 40 g mandelmjöl
  • 50 g muscovadosocker ljust
  • 30 g farinsocker brunt
  • 60 g mjöl
  • 2,5 g salt
  • 100 g smör

Apelsinsorbet

  • 1 st gelatinblad
  • 160 g vatten
  • 190 g socker
  • 1 st apelsin zest
  • 380 g apelsinsaft eller apelsinjuice av bättre kvalitet
  • 20 g citronsaft

Cointreau-marinerade apelsiner

  • 2 st apelsiner
  • 150 g apelsinjuice
  • 20 g socker
  • 75 g Cointreau
  • 10 g citronjuice

Instruktioner
 

Yoghurtpannacotta

  • Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten
  • Koka upp socker, grädde och apelsinzest
  • Tag från värmen och tillsätt gelatinblad
  • Låt svalna till rumstemperatur
  • Vispa i yoghurten
  • Fyll upp i skålar och låt sätta sig i kylen minst 4 timmar

Pumpa-mandel-muscovadocrumble

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Blanda alla torra ingredienser med vinge i en köksassisten
  • Tillsätt smöret och låt gå ihop till jämna smulor
  • Baka av ca 15 minuter, rör om efter halva tiden

Apelsinsorbet

  • Blötlägg gelatinbladet i iskallt vatten
  • Koka upp socker och vatten med apelsinzest
  • Tag från värmen och tillsätt gelatinblad
  • Blanda sockerlagen med apelsinsaften och smaka av med citronsaft
  • Sila blandningen om du vill ha en helt slät sorbet
  • Låt svalna i rumstemperatur
  • Låt sedan smeten bli helt kall i kylen och kör därefter i glassmaskin

Cointreau-marinerade apelsiner

  • Skär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv och filea ur dom
  • Koka upp apelsinjuice med socker, tag från värmen och tillsätt citron och cointreau
  • Låt svalna lite och lägg sedan i apelsinerna, helst över natten

Montering

  • Lägg lite crumble mot kanten av skålen med yoghurtpannacotta
  • Lägg på cointreaumarinerade apelsiner runt om kanten
  • Avsluta med sorbet och dekorera med örter och eventuellt maränger
Skriv ut receptet

relaterat

Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget
Bakverk

Årets tårta 2021

Sommarinspiration av Svenska Konditorlandslaget. Recept baserat på 2 st 10-bitars tårtor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.