annons

Systrarna Emmy & Evelina Hammelfelt | Foto Pressbild
Systrarna Emmy & Evelina Hammelfelt | Foto Pressbild

Wasa och Foodgeekz:

Knäckebrödets Framtid

Drygt 100 år efter sin start fortsätter Wasa att vara en pionjär inom knäckebrödsindustrin, och nu har de tagit ett steg in i framtiden genom ett samarbete med de holistiska receptkreatörerna Foodgeekz. Tillsammans har de skapat en rad innovativa recept som utforskar nya sätt att konsumera och uppleva knäckebröd.

Pop-up Restaurang på Hammarbybacken

För att fira lanseringen av dessa nyskapande recept bygger Wasa en imponerande pop-up restaurang i formen av ett gigantiskt knäckebrödspaket på toppen av Hammarbybacken. Den här unika restaurangen kommer att vara öppen under helgen den 17-19 november och är endast tillgänglig för speciellt inbjudna gäster.

Kreativ Meny av Foodgeekz

Inne i den spektakulära restaurangen kommer Foodgeekz, tillsammans med systrarna Emmy & Evelina Hammelfelt, att presentera en smakfull meny. Den inkluderar delikatesser som knäckebröd med vispad fetaost, fikon & honung, sötpotatis- och morotsoppa, ricottayoghurt med hyvlad zucchini, pinjenötter & knäckebrödscrunch, samt ljummen örtslungad potatis med kryddat knäckebrödsströssel. Måltiden avslutas med en aptitretande Banoffee med knäckebröd-kross & Peanut butter cups.

Fokus på Hälsa och Hållbarhet

Menyn har skapats med avsikt att inspirera till smak, hälsa och hållbarhet – värden som är centrala för Wasa under hela året. Rätterna och råvarorna produceras på ett hållbart sätt, och restaurangens plats på Hammarbybacken ger en extra dimension av hälsa och välbefinnande.

Guidade Ascensioner och Roliga Val

För att följa med på den extraordinära resan upp till Hammarbybackens topp kommer specialinbjudna gäster att coachas av Foodgeekz, poddaren och ultralöparen Clara Henry eller sportprofilen Mårten Nylén. Målet är att visa att hälsosamma och hållbara val också kan vara roliga och njutbara. Samarbetet strävar efter att bryta fördomar kring knäckebröd, och Jakob Osborne, Global Sr. Brand Manager på Wasa, uttrycker entusiasm över möjligheten att presentera knäckebröd i en modern och unik miljö.

Öppet för Allmänheten – En Dag av Knäckebrödsgastronomi

Pop-up restaurangen, ”Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt by Foodgeekz,” välkomnar allmänheten på lördagen den 18 november från klockan 10-16, med tre sittningstider. Det blir en dag fylld med gastronomiska upplevelser där knäckebrödet tar center stage och visar upp sin mångsidighet på ett sätt som aldrig tidigare skådats.

Recept

BANOFFEE MED KNÄCKEBRÖDSKROSS

4 portioner

4 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt

3 dl lättvispad grädde

2 st bananer

3 msk Dulce de leche

Gör såhär:

1. Börja med att vispa upp grädde.

2. Börja sedan montera i små syltburkar

med krossat knäckebröd, banan, grädde,

dulce de leche.

3. Servera och njut!

Peanut Butter Cups
4 portioner
Botten: 5 st knäckebröd Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt
1 msk kokosolja till botten, 1 msk kakao & Lite havssalt
Mitten: 4 msk jordnötssmör
Toppen: 150 g smält mörk choklad & 1 msk kokosolja

Gör såhär:
1. Börja med att mixa botten till en jämn smet.
2. Tryck ut i silikonformar. Toppa med
jordnötssmör.
3. Ställ i frysen 1 timme.
4. Smält sedan choklad och häll i formarna.
5. Ställ i frysen ytterligare 1 timme innan servering.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.