Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Foto: Helena Lyth

Fireballstekta äpplen med havrekakor och vaniljglass

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Helena Lyth.

Ingredienser
  

Havrekakor med kanel

  • 75 g smör
  • 1 msk Fireball
  • 2 msk grädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk bakpulver

Fireballstekta äpplen

  • 1-2 st äpplen i klyftor
  • 3 msk smör
  • 3 msk farinsocker
  • 4 cl Fireball

Till servering

  • Vaniljglass

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Smält smöret till kakorna och vispa i Fireball, grädde och sirap.
  • Blanda alla torra ingredienser till kakorna och vänd ner i kastrullen med vätskan.
  • Klicka ut 6 + 6 smetklickar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda en i taget mitt i ugnen i 8-10 min.
  • Smält smöret till äpplena i en stekpanna och stek äppelklyftorna så de får lite färg.
  • Häll i farinsocker och smält till en karamell.
  • Rör om och vänd äpplena under tiden. Häll i Fireball och koka upp.
  • Servera äppleklyftorna ihop med havrekaka och vaniljglass. Glöm inte att skeda över den goda såsen också!
Skriv ut receptet

relaterat

Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget
Bakverk

Årets tårta 2021

Sommarinspiration av Svenska Konditorlandslaget. Recept baserat på 2 st 10-bitars tårtor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.