Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage
Foto: Nigab

Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Annie Hesselstad.

Portioner 20 st

Ingredienser
  

Chokladkaka

  • 210 g smör rumstempererat
  • 210 g socker
  • 100 g kakao
  • 85 g sirap ljus
  • 8 g salt
  • 4 st ägg
  • 115 g vetemjöl

Cointreau-ganache

  • 200 g grädde
  • 40 g apelsinjuice
  • 1 st apelsin zest
  • 30 g glukos
  • 135 g choklad mörk
  • 90 g choklad ljus
  • 15 g smör
  • 10 g Cointreau

Instruktioner
 

Chokladkaka

  • Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en form om 20×30 cm och lägg bakplåtspapper i botten
  • Blanda ihop smör och socker med vinge i köksassisten
  • Tillsätt kakao, sirap och salt och låt det gå ihop
  • Tillsätt äggen ett i taget
  • Vänd i vetemjöl
  • Bred ut smeten jämt i formen och grädda i ugnen 15-20 min, kakan ska bli matt på ytan och börja släppa lite från kanterna
  • Ställ direkt in i kyl och låt svalna

Cointreau-ganache

  • Koka upp grädde, apelsinjuice, zest och glukos
  • Sila över chokladen i tre omgångar och rör om med slickepott mellan varje
  • Mixa ganachen med stavmixer och tillsätt smör och Cointreau
  • Plasta mot ytan och låt sätta sig över natten i rumstemperatur

Montering

  • Skär chokladkakan 8×3 cm
  • Spritsa på choklad-ganache
  • Dekorera med halva pistagenötter och hallon
Skriv ut receptet

relaterat

Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget
Bakverk

Årets tårta 2021

Sommarinspiration av Svenska Konditorlandslaget. Recept baserat på 2 st 10-bitars tårtor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.