annons

Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage
Foto: Nigab

Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage

Recept av Annie Hesselstad.

Portioner 20 st

Ingredienser
  

Chokladkaka

  • 210 g smör rumstempererat
  • 210 g socker
  • 100 g kakao
  • 85 g sirap ljus
  • 8 g salt
  • 4 st ägg
  • 115 g vetemjöl

Cointreau-ganache

  • 200 g grädde
  • 40 g apelsinjuice
  • 1 st apelsin zest
  • 30 g glukos
  • 135 g choklad mörk
  • 90 g choklad ljus
  • 15 g smör
  • 10 g Cointreau

Instruktioner
 

Chokladkaka

  • Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en form om 20×30 cm och lägg bakplåtspapper i botten
  • Blanda ihop smör och socker med vinge i köksassisten
  • Tillsätt kakao, sirap och salt och låt det gå ihop
  • Tillsätt äggen ett i taget
  • Vänd i vetemjöl
  • Bred ut smeten jämt i formen och grädda i ugnen 15-20 min, kakan ska bli matt på ytan och börja släppa lite från kanterna
  • Ställ direkt in i kyl och låt svalna

Cointreau-ganache

  • Koka upp grädde, apelsinjuice, zest och glukos
  • Sila över chokladen i tre omgångar och rör om med slickepott mellan varje
  • Mixa ganachen med stavmixer och tillsätt smör och Cointreau
  • Plasta mot ytan och låt sätta sig över natten i rumstemperatur

Montering

  • Skär chokladkakan 8×3 cm
  • Spritsa på choklad-ganache
  • Dekorera med halva pistagenötter och hallon
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.