Pannbakad konfektkaka med sommarblommor
Foto: Diageo

Pannbakad konfektkaka med sommarblommor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ingredienser
  

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 dl rapsolja
  • 3 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 msk hjortronsylt
  • 1/5 dl syrénblommor/fläderblommor hackade
  • Yoghurt
  • 1 st äpple
  • Harsyra
  • Ängssyra/rallarros

Instruktioner
 

  • Rör ihop allt och häll smeten i en stekpanna. Sätt på lock.
  • Tillaga till önskad konsistens, gärna kladdig.
  • Skaka stekpannan för att se konsistensen.
  • Stek ett äpple tills det mjuknar. Dela i två och gröp ur äppelmoset.
  • Serveras sedan med vispad yoghurt och harsyra. Garnera med ängssyra eller rallarros.
Skriv ut receptet

relaterat

Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget
Bakverk

Årets tårta 2021

Sommarinspiration av Svenska Konditorlandslaget. Recept baserat på 2 st 10-bitars tårtor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.