I samarbete med Henkell Freixenet Sverige har Emma Brink Rask tagit fram chokladbrownies där mjölkchokladtryffel, kanderade hasselnötter och havssalt möter det friska och söta i bubblet.
Portioner 8 brownies
Ingredienser
Chokladbrownies
- 80 g smör
- 80 g mörk choklad
- 100 g socker drygt 1 dl
- 2 st ägg
- 30 g vetemjöl 1/2 dl
Mjölkchokladtryffel
- 125 g grädde 1 1/4 dl
- 25 g glykos
- 50 g mörk choklad
- 75 g mjölkchoklad
- 20 g smör
- Flingsalt
Kanderade hasselnötter
- 90 g strösocker 1 dl
- 15 g smör
- 50 g hasselnötter utan skal
- Flingsalt
Instruktioner
Chokladbrownies
- Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och klä en form, 10×20 cm, ex en limpform. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och smält den med smöret. Tag av kastrullen från värmen och rör ner sockret. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda till sist i vetemjölet. Häll smeten i formen och grädda i ca 16–18 minuter. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall. Dela den sedan i 8 lika stora delar.
Mjölkchokladtryffel
- Koka upp grädde och glykos i en liten kastrull. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över den kokande vätskan. Låt stå i någon minut och mixa sedan med stavmixer. Tillsätt smöret och saltet och mixa i någon minut. Låt tryffeln stå framme i rumstemperatur över natten tills den har en krämig konsistens.
Kanderade hasselnötter
- Häll sockret i en tjockbottnad panna och smält till gyllenbrunt. Rör ner smör, nötter och salt. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Hacka sedan grovt.
Servering
- Bred ut tryffeln på varje brownie och strö över grovt hackade nötter.