Chokladbrownie med mjölkchokladtryffel och kanderade hasselnötter
Foto: Henkell Freixenet Sverige

Chokladbrownie med mjölkchokladtryffel och kanderade hasselnötter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I samarbete med Henkell Freixenet Sverige har Emma Brink Rask tagit fram chokladbrownies där mjölkchokladtryffel, kanderade hasselnötter och havssalt möter det friska och söta i bubblet.

Portioner 8 brownies

Ingredienser
  

Chokladbrownies

  • 80 g smör
  • 80 g mörk choklad
  • 100 g socker drygt 1 dl
  • 2 st ägg
  • 30 g vetemjöl 1/2 dl

Mjölkchokladtryffel

  • 125 g grädde 1 1/4 dl
  • 25 g glykos
  • 50 g mörk choklad
  • 75 g mjölkchoklad
  • 20 g smör
  • Flingsalt

Kanderade hasselnötter

  • 90 g strösocker 1 dl
  • 15 g smör
  • 50 g hasselnötter utan skal
  • Flingsalt

Instruktioner
 

Chokladbrownies

  • Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och klä en form, 10×20 cm, ex en limpform. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och smält den med smöret. Tag av kastrullen från värmen och rör ner sockret. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda till sist i vetemjölet. Häll smeten i formen och grädda i ca 16–18 minuter. Kakan ska sätta sig men inte kännas helt torr, det är en brownie så den ska vara lite kladdig. Tag ut kakan och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen och låt den bli riktigt kall. Dela den sedan i 8 lika stora delar.

Mjölkchokladtryffel

  • Koka upp grädde och glykos i en liten kastrull. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över den kokande vätskan. Låt stå i någon minut och mixa sedan med stavmixer. Tillsätt smöret och saltet och mixa i någon minut. Låt tryffeln stå framme i rumstemperatur över natten tills den har en krämig konsistens.

Kanderade hasselnötter

  • Häll sockret i en tjockbottnad panna och smält till gyllenbrunt. Rör ner smör, nötter och salt. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Hacka sedan grovt.

Servering

  • Bred ut tryffeln på varje brownie och strö över grovt hackade nötter.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.