annons

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau
Foto: Nigab

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau

Recept av Annie Hesselstad.

Servings 40 st

Ingredients
  

  • 170 g grädde
  • 1 st apelsin zest
  • 95 g socker
  • 20 g vatten
  • 50 g smör rumstempererat
  • 4 g salt
  • 160 g mjölkchoklad
  • 40 g Cointreau
  • pralinskal

Instructions
 

  • Värm upp grädden och apelsinzest i en kastrull
  • Koka upp socker och vatten i en annan kastrull och koka till gyllenbrun karamell
  • Slå försiktigt den varma grädden över karamellen och låt koka upp igen
  • Blanda i rumstempererat smör och salt, låt koka upp igen
  • Sila över chokladen, mixa med stavmixer och tillsätt cointreau
  • Gjut i färdiga pralinskal eller i hemgjorda, rulla/locka med tempererad mjölkchoklad
Print Recipe

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.