Pepparkaka med ädelostkräm
Foto: Samuel Unéus

Pepparkaka med ädelostkräm

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020.
Portioner 6 pers

Ingredienser
  

Pepparkaksdeg

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl ljus sirap
  • 2 tsk ingefära malen
  • 1 msk kanel malen
  • 2 tsk nejlikor malda
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl vatten
  • 5 dl vetemjöl

Ädelostkräm

  • 200 g ädelost eller grönmögelost, den du tycker bäst om
  • 0,75 dl grädde
  • svartpeppar

Instruktioner
 

Pepparkaksdeg

  • Rör smör, socker och sirap smidigt.
  • Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl och knåda till en smidig pepparkaksdeg. Låt degen ligga i kylen över natten. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg på smord eller papprad plåt. Grädda pepparkakorna i ugnen på 225°c i 5 min och låt dem svalna.

Ädelostkräm

  • Skär av 50 g ost och lägg i frysen. Mixa eller vispa sedan resterande ost med övriga ingredienser tills det blir en slät smet.
  • Spritsa sedan smeten på pepparkakorna och riv över den frysta osten.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.