annons

Niklas Ekstedts munkar med karamellsås
Foto: Lundgrens

Munkar med karamellsås

Recept av Niklas Ekstedt.

Portioner 10 munkar

Ingredienser
  

Munkar

  • 5 st ägg
  • 250 g socker
  • 600 g vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2,25 dl grädde
  • 2,25 dl mjölk
  • 225 g smör osaltat, smält
  • 1 tsk kanel malen

Karamellsås

  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker

Instruktioner
 

Munkar

  • Vispa ägg och 225 gram av sockret pösigt
  • Sikta mjöl, bakpulver och salt genom en finmaskig sil
  • Rör ner i äggblandningen till en slät smet
  • Vänd ner grädde, mjölk och hälften av det smälta smöret
  • Blanda resten av sockret med kanel och ställ åt sidan
  • Stek gyllenbruna i smör i ett munkjärn 2-3 minuter över medelhög värme på båda sidor
  • Tippa ut munkarna ur pannan och rulla i kanelsocker.

Karamellsås

  • Smält sockret och låt det bli brunt utan att brännas.
  • Häll på vattnet och koka ihop 5 minuter
  • Häll såsen över munkarna. Njut!
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.