Morotskaka
Foto: Arla

Morotskaka

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Arla.se
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

  • 1 dl valnötter
  • 3 st morötter
  • 2 dl smör & rapsolja
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel malen
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl

Topping

  • 150 g färskost naturell
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 cl citronjuice
  • 0,5 dl valnötter hackade

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175° Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20×20 cm.
  • Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint. Vispa ihop smör & rapsolja och socker.
  • Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.

Topping

  • Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.
Skriv ut receptet

relaterat

Semleys
Bakverk

Semleys

Semleys serveras som en klassisk hetvägg, med Baileys Salted Caramel – det senaste tillskottet i Baileys-familjen – i både semlan och den heta mjölken. Nya

Årets semla är en Semlos
Bakverk

Semlos

Semla behöver inte alltid vara med en fluffig bulle. Ibland kan det vara en härlig friterad deg också. Varför inte vegansk? Denna semla som är

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.