Go Back
Portioner 12 bitar
Recept från Arla.se

Ingredienser
  

  • 1 dl valnötter
  • 3 st morötter
  • 2 dl smör & rapsolja
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel malen
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl

Topping

  • 150 g färskost naturell
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 cl citronjuice
  • 0,5 dl valnötter hackade

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175° Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x20 cm.
  • Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint. Vispa ihop smör & rapsolja och socker.
  • Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.

Topping

  • Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.
Skriv ut receptet