annons

Morotskaka
Foto: Arla

Morotskaka

Portioner 12 bitar
Recept från Arla.se

Ingredienser
  

  • 1 dl valnötter
  • 3 st morötter
  • 2 dl smör & rapsolja
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel malen
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl

Topping

  • 150 g färskost naturell
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 cl citronjuice
  • 0,5 dl valnötter hackade

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175° Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20×20 cm.
  • Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint. Vispa ihop smör & rapsolja och socker.
  • Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
  • Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.

Topping

  • Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.