Portioner 12 bitar
Recept från Arla.se
Ingredienser
- 1 dl valnötter
- 3 st morötter
- 2 dl smör & rapsolja
- 3 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk kanel malen
- 3 st ägg
- 3,5 dl vetemjöl
Topping
- 150 g färskost naturell
- 0,75 dl florsocker
- 1 cl citronjuice
- 0,5 dl valnötter hackade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20×20 cm.
- Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint. Vispa ihop smör & rapsolja och socker.
- Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
- Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
Topping
- Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.