Glasspinnar med tropisk frukt och Amarula
Foto: Altia

Glasspinnar med tropisk frukt och Amarula

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
PORTIONER
portioner
PORTIONER
portioner
INGREDIENSER
  • 1 st vaniljstång
  • 125 ml Amarula
  • 250 ml grekisk yoghurt naturell
  • 1 kopp färsk frukt bitar av papaya, ananas, plommon och passionsfrukt
  • färska kryddor mynta, timjan och blommor från örter
INSTRUKTIONER
  1. Skölj frukten och örtkryddorna. Skär frukten i mindre bitar.
  2. Skrapa ur vaniljkornen ur vaniljstången.
  3. Blanda Amarula med vaniljen och grekisk yoghurt.
  4. Lägg den färska frukten och örterna i dina glasspinne-formar.
  5. Häll yoghurtblandningen i formarna och var noga med att fylla alla tomrum kring frukterna.
  6. Sätt in i frysen och låt stå över natten eller tills de är helt frusna.
  7. Ta ut glasspinnarna ur frysen några minuter innan de ska serveras så blir det lättare att få ur dem ur formarna.

relaterat

Petit Choux med havtornssylt – Perfekt julbakelse!
Bakverk

Petit Choux med havtornssylt – Perfekt julbakelse!

Att äta efter säsong är inte bara bra för själen och miljön. Det är även bra för smaklökarna då allt smakar mycket mer när råvarorna är som allra bäst. Därför vill Dansukker lyfta en hand för ett par favoriter som visar sig upp sitt allra bästa jag när mysfaktorn slår i taket och lockar till hemmakvällar och härliga helgbjudningar.

Praliner med smak av Baileys Chocolat Luxe
Konfekt

Praliner med smak av Baileys Chocolat Luxe

För att göra egna praliner hemma krävs en pralinform och kakaosmör, något som kan inhandlas exempelvis från Chokladfabrikens butiker eller i deras webbshop. Guld- och silverfärg finns i bakhyllan på närmsta matbutik.

Pralinerna innehåller alkohol. Ett recept blir ca 80st praliner

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons