Recept av Helena Lyth.
Ingredienser
Havrekakor med kanel
- 75 g smör
- 1 msk Fireball
- 2 msk grädde
- 1 msk ljus sirap
- 1 ½ dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk bakpulver
Fireballstekta äpplen
- 1-2 st äpplen i klyftor
- 3 msk smör
- 3 msk farinsocker
- 4 cl Fireball
Till servering
- Vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret till kakorna och vispa i Fireball, grädde och sirap.
- Blanda alla torra ingredienser till kakorna och vänd ner i kastrullen med vätskan.
- Klicka ut 6 + 6 smetklickar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda en i taget mitt i ugnen i 8-10 min.
- Smält smöret till äpplena i en stekpanna och stek äppelklyftorna så de får lite färg.
- Häll i farinsocker och smält till en karamell.
- Rör om och vänd äpplena under tiden. Häll i Fireball och koka upp.
- Servera äppleklyftorna ihop med havrekaka och vaniljglass. Glöm inte att skeda över den goda såsen också!