Dessertpizza med vit choklad, hallon, kanderade nötter och rosmarin
Foto: Sofia Henriksson

Dessertpizza med vit choklad, hallon, kanderade nötter och rosmarin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Portioner 1 pizza

Ingredienser
  

Pizzadeg

Topping

  • 100 g färskost
  • 1 dl Västerbottensost
  • 50 g vit choklad
  • 100 g hallon färska
  • 1 msk honung
  • 1 kvist rosmarin färsk

Karamelliserade nötter

  • 1 dl hasselnötter (valfri nöt eller mandlar)
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

Karamelliserade nötter

  • Hacka upp nötterna. Värm på spisen honung och strösocker tills det börjat bubbla och lösa upp sig. Tillsätt då nötterna och rör ihop. Ta bort från värmen och tillsätt salt. Låt stå tills det svalnat och bryt sedan upp till mindre bitar.

Pizza

  • Kavla ut pizzadegen med händerna och bred sedan över färskosten. Toppa med Västerbottensosten och riv över hälften av chokladen. Grädda på 250 grader varmluft/grill i 6 minuter eller tills botten fått en fin färg. Ta ut pizzan.
  • Toppa med de färska hallonen, karamelliserade nötterna, honung och resten av den rivna chokladen. Till sist lite rosmarin på toppen!
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.