Sofias pizzadeg
Foto: Sofia Henriksson

Sofias pizzadeg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Portioner 2 stora pizzabottnar

Ingredienser
  

  • 25 g jäst färsk
  • 3 dl vatten 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl tipo ”00”-mjöl (går att ersätta med vetemjöl)
  • 5 dl vetemjöl

Instruktioner
 

  • Smula jästen i en skål och lös upp den med hjälp av vattnet. Rör ner oljan. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och knåda degen i maskin minst 15 minuter gärna längre för hand. Tillsätt sist saltet och knåda in. Låt jäsa under plastfolie i skålen minst 30 minuter, gärna en timme.
Skriv ut receptet

relaterat

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Vegetariskt

Svampkebab

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.