Sofias pizzadeg
Foto: Sofia Henriksson

Sofias pizzadeg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Portioner 2 stora pizzabottnar

Ingredienser
  

  • 25 g jäst färsk
  • 3 dl vatten 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl tipo ”00”-mjöl (går att ersätta med vetemjöl)
  • 5 dl vetemjöl

Instruktioner
 

  • Smula jästen i en skål och lös upp den med hjälp av vattnet. Rör ner oljan. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och knåda degen i maskin minst 15 minuter gärna längre för hand. Tillsätt sist saltet och knåda in. Låt jäsa under plastfolie i skålen minst 30 minuter, gärna en timme.
Skriv ut receptet

relaterat

Tunna rotfruktswraps
Wrap

Tunna rotfruktswraps

Här kommer ett smarrigt recept på wraps som passar perfekt till utflykten i vår. Enkla att ta med och supergoda att äta! Fyll wrapsen med till

Fyra magiska rätter
Bröd

Fyra magiska rätter

Vi bjuder på fyra magiska rätter lagom till helgens festligheter. Vad sägs som kyckling med savoykål, macka på algknäcke, korv med bönor och senapsvinägrett eller

Pizzabakelse på alla hjärtans dag
Pizza

Pizzabakelse på alla hjärtans dag

Här kommer ett recept av vår redaktör och kostrådgivare Helena Pedone. Ni hittar henne på www.pedonestallrik.se Älskar du pizza? Är du sugen på något gott och lite

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.