Danyel couets fattiga riddare
Foto: Pågen

Danyel Couets fattiga riddare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En riktig klassiker som fungerar utmärkt som dessert. I programmet Mer än en macka gör Danyel en härlig variant med mandelsmör, choklad och karamelliserade äppleklyftor.

Ingredienser
  

  • 4 skivor Pågen Jättefranska
  • mandelsmör
  • mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • smör
  • 2 st äpplen gröna
  • 1 dl råsocker
  • kanel
  • vaniljglass

Instruktioner
 

  • Skär bort kanterna på brödet.
  • Bred mandelsmör på två av skivorna och toppa med en bit choklad. Lägg sedan en brödskiva på toppen.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa bröden i blandningen.
  • Smält smör i en stekpanna och stek bröden på båda sidorna tills de fått fin färg.
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  • Värm smör i en annan panna. När smöret ”tystnat” lägg i äppelklyftorna och stek tills de fått lite färg. Tillsätt råsocker och karamellisera tills det blir gyllene. Pudra på kanel och rör runt.
  • När äpplena är mjuka ta av dem från värmen så att de får svalna lite före servering.
  • Dela riddarna på mitten och lägg upp på en tallrik tillsammans med några äppleklyftor. Ringla över lite av det karamelliserade sockret och servera med en kula vaniljglass.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.