En riktig klassiker som fungerar utmärkt som dessert. I programmet Mer än en macka gör Danyel en härlig variant med mandelsmör, choklad och karamelliserade äppleklyftor.
Ingredients
- 4 skivor Pågen Jättefranska
- mandelsmör
- mörk choklad
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- smör
- 2 st äpplen gröna
- 1 dl råsocker
- kanel
- vaniljglass
Instructions
- Skär bort kanterna på brödet.
- Bred mandelsmör på två av skivorna och toppa med en bit choklad. Lägg sedan en brödskiva på toppen.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa bröden i blandningen.
- Smält smör i en stekpanna och stek bröden på båda sidorna tills de fått fin färg.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
- Värm smör i en annan panna. När smöret ”tystnat” lägg i äppelklyftorna och stek tills de fått lite färg. Tillsätt råsocker och karamellisera tills det blir gyllene. Pudra på kanel och rör runt.
- När äpplena är mjuka ta av dem från värmen så att de får svalna lite före servering.
- Dela riddarna på mitten och lägg upp på en tallrik tillsammans med några äppleklyftor. Ringla över lite av det karamelliserade sockret och servera med en kula vaniljglass.