Go Back

Ingredienser
  

  • 4 skivor Pågen Jättefranska
  • mandelsmör
  • mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • smör
  • 2 st äpplen gröna
  • 1 dl råsocker
  • kanel
  • vaniljglass

Instruktioner
 

  • Skär bort kanterna på brödet.
  • Bred mandelsmör på två av skivorna och toppa med en bit choklad. Lägg sedan en brödskiva på toppen.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa bröden i blandningen.
  • Smält smör i en stekpanna och stek bröden på båda sidorna tills de fått fin färg.
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  • Värm smör i en annan panna. När smöret ”tystnat” lägg i äppelklyftorna och stek tills de fått lite färg. Tillsätt råsocker och karamellisera tills det blir gyllene. Pudra på kanel och rör runt.
  • När äpplena är mjuka ta av dem från värmen så att de får svalna lite före servering.
  • Dela riddarna på mitten och lägg upp på en tallrik tillsammans med några äppleklyftor. Ringla över lite av det karamelliserade sockret och servera med en kula vaniljglass.
Skriv ut receptet