annons

Vit chokladmousse med rårörda lingon och pepparkakor

Lingon, choklad och pepparkakor – julens mest lyckade smakkombination. Så bjud in till ett stort glöggmingel och njut av något riktigt kvargsmarrigt!

6 portioner. Serveras i glas.

Rårörda lingon

2 dl frysta lingon 3⁄4 dl strösocker

Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då.

Vit chokladmousse

2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 100 g vit choklad
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj
1 äggula

Vispa grädden. Smält chokladen. Rör ner vaniljkvargen i den smälta chokladen lite i taget. Vänd ner chokladsmeten i grädden lite i taget. Rör ner äggulan. Kyl moussen i cirka tre timmar. Spritsa eller klicka ut i glas.

Pikerade och smulade pepparkakor

4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättiksprit eller citronsaft 9 pepparkakor

Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. Fyll en spritspåse. Dekorera 6 pepparkakor med kristyr. Smula 3 pepparkakor grovt.

Sockrade lingon

1 dl frysta lingon strösocker

Häll strösocker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.

Florsocker

Lägg ihop desserten: Ta fram glasen med moussen. Tryck ner en pepparkaka i varje glas. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över de smulade pepparkakorna. Pudra med florsocker över pepparkakan. Servera!

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.