Lingon, choklad och pepparkakor – julens mest lyckade smakkombination. Så bjud in till ett stort glöggmingel och njut av något riktigt kvargsmarrigt!
6 portioner. Serveras i glas.
Rårörda lingon
2 dl frysta lingon 3⁄4 dl strösocker
Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då.
Vit chokladmousse
2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 100 g vit choklad 2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg vanilj 1 äggula
Vispa grädden. Smält chokladen. Rör ner vaniljkvargen i den smälta chokladen lite i taget. Vänd ner chokladsmeten i grädden lite i taget. Rör ner äggulan. Kyl moussen i cirka tre timmar. Spritsa eller klicka ut i glas.
Pikerade och smulade pepparkakor
4 dl florsocker 1 äggvita 1 tsk ättiksprit eller citronsaft 9 pepparkakor
Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. Fyll en spritspåse. Dekorera 6 pepparkakor med kristyr. Smula 3 pepparkakor grovt.
Sockrade lingon
1 dl frysta lingon strösocker
Häll strösocker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.
Florsocker
Lägg ihop desserten: Ta fram glasen med moussen. Tryck ner en pepparkaka i varje glas. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över de smulade pepparkakorna. Pudra med florsocker över pepparkakan. Servera!