Tvinnade smördegspinnar med Örtpesto Grönkål
Foto: Säsongens Bästa

Tvinnade smördegspinnar med Örtpesto Grönkål

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Säsongens Bästa
Portioner 40 st

Ingredienser
  

  • 1 st smördeg rulle
  • 1 st Svegro Örtpesto Grönkål förpackning
  • 2 krm salt
  • 1 st ägg
  • 2 msk sesamfrön gärna både svarta och vita

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen.
  • Bred ut pesto jämnt ovanpå. Skär degen i två delar längs med och skär sedan tvärs över så att du får remsor som är ca 2 cm breda.
  • Ta upp en remsa och tvinna den lätt genom att hålla i båda ändarna och vrida den ena.
  • Lägg remsorna på bakpappersklädd plåt. Vispa upp ägget och pensla degen försiktigt.
  • Strö över salt och sesamfrön och grädda i ca 10–12 minuter eller tills smördegen är puffig och fått fin färg. Låt svalna, gärna på galler.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.