Italiensk frittata med mozzarella och basilika
Foto: HelloFresh

Italiensk frittata med mozzarella och basilika

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 st lök
  • 400 g potatisar kokta
  • 8 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 150 g mozzarella riven
  • 1 tsk timjan torkad
  • 20 g basilika
  • 400 g körsbärstomater
  • 100 g ruccola
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner
 

  • Värm ugnen till 180°C/200°C (varmluftsugn). Finhacka lök och vitlök. Hacka potatisen grovt. Finhacka basilikan och spara ett par blad till garnering.
  • Värm en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja och stek lök och vitlök i 2-3 min. Lägg i potatis och timjan och stek ytterligare 4-5 min.
  • Lägg potatis- och lökblandningen i en ugnsform. Vispa ägg, basilika och mjölk i en skål och tillsätt en stor nypa salt och peppar.
  • Häll äggblandningen i ugnsformen, strö över mozzarella och grädda i ugnen i 30-35 min. Skär under tiden körsbärstomaterna i kvartar och hacka ruccolan grovt. Blanda tomater, ruccola och balsamvinäger i en skål och krydda med salt och peppar.
  • Klart! Servera frittatan med din körsbärstomatsallad.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.