annons

tahandom

Ta hand om julmaten – låt inte godsakerna gå till spillo

Portioner 4

Ingredients
  

Kanderade fruktskal

  • 2-3 st citrusfrukter gärna obesprutade
  • 1 dl Dansukker strösocker eller annat märke
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl Dansukker ljus sirap eller annat märke

Pannacotta-risgrynsgröt

  • 3 dl kokt risgrynsgröt
  • 2 dl mörk blockchoklad
  • 0,75 dl dansukker gelesocker multi eller annat märke.

Nötter i sirap

  • 3 dl blandade nötter
  • 3 dl Dansukker mörk sirap eller annat märke.

Instructions
 

Kanderade fruktskal

  • Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.
  • Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.
  • Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.
  • Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.

Pannacotta-risgrynsgröt

  • Blanda gröt, grädde och gelésocker multi i en kastrull. Låt koka på låg värme i minst 30 sekunder. Rör om hela tiden så att pannacottan inte bränns vid.
  • Häll upp i 4 glas och ställ i kylen för att stelna.
  • Toppa med med hallon och hackade pistagenötter.

Nötter i sirap

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rosta nötterna i nedre delen av ugnen cirka 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna.
  • Grovhacka nötterna och lägg i en väl rengjord glasskål. Tillsätt sirapen.
  • Servera till ostbrickan.
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.