annons

tahandom

Ta hand om julmaten – låt inte godsakerna gå till spillo

Portioner 4

Ingredienser
  

Kanderade fruktskal

  • 2-3 st citrusfrukter gärna obesprutade
  • 1 dl Dansukker strösocker eller annat märke
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl Dansukker ljus sirap eller annat märke

Pannacotta-risgrynsgröt

  • 3 dl kokt risgrynsgröt
  • 2 dl mörk blockchoklad
  • 0,75 dl dansukker gelesocker multi eller annat märke.

Nötter i sirap

  • 3 dl blandade nötter
  • 3 dl Dansukker mörk sirap eller annat märke.

Instruktioner
 

Kanderade fruktskal

  • Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.
  • Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.
  • Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.
  • Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.

Pannacotta-risgrynsgröt

  • Blanda gröt, grädde och gelésocker multi i en kastrull. Låt koka på låg värme i minst 30 sekunder. Rör om hela tiden så att pannacottan inte bränns vid.
  • Häll upp i 4 glas och ställ i kylen för att stelna.
  • Toppa med med hallon och hackade pistagenötter.

Nötter i sirap

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rosta nötterna i nedre delen av ugnen cirka 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna.
  • Grovhacka nötterna och lägg i en väl rengjord glasskål. Tillsätt sirapen.
  • Servera till ostbrickan.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.