Portioner 4
Ingredienser
Kanderade fruktskal
- 2-3 st citrusfrukter gärna obesprutade
- 1 dl Dansukker strösocker eller annat märke
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl Dansukker ljus sirap eller annat märke
Pannacotta-risgrynsgröt
- 3 dl kokt risgrynsgröt
- 2 dl mörk blockchoklad
- 0,75 dl dansukker gelesocker multi eller annat märke.
Nötter i sirap
- 3 dl blandade nötter
- 3 dl Dansukker mörk sirap eller annat märke.
Instruktioner
Kanderade fruktskal
- Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.
- Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.
- Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.
- Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.
Pannacotta-risgrynsgröt
- Blanda gröt, grädde och gelésocker multi i en kastrull. Låt koka på låg värme i minst 30 sekunder. Rör om hela tiden så att pannacottan inte bränns vid.
- Häll upp i 4 glas och ställ i kylen för att stelna.
- Toppa med med hallon och hackade pistagenötter.
Nötter i sirap
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta nötterna i nedre delen av ugnen cirka 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna.
- Grovhacka nötterna och lägg i en väl rengjord glasskål. Tillsätt sirapen.
- Servera till ostbrickan.