annons

[the_ad_group id=”1504″]

Sommarsallad med getostknyte, hjortron och charkuteri
Foto: Diageo

Sommarsallad med getostknyte, hjortron och charkuteri

Sommarsallad med getostknyte, hjortron och charkuteri

Ingredienser
  

  • Tortillabröd
  • 200 g lokal chèvre
  • 200 g hjortronsylt
  • 1 st äpple
  • 2 huvuden gemsallad
  • 1 st tomat
  • 25 g tryffelsalami
  • Solroskärnor
  • Olja
  • Äppelcidervinäger
  • Salt

Instruktioner
 

  • Värm stekpannan på medeltemperatur tillsammans med solroskärnorna till de får färg. Du behöver ingen olja, men se till att de inte blir brända!
  • Lägg ut tortillabröden och toppa med ost i mitten av varje bröd.
  • Rulla sedan ihop bröden och dela gemsalladen i mitten, vertikalt.
  • Lägg solroskärnorna åt sidan. Ha sedan i lite olja i pannan och lägg i salladsbitarna med snittytan nedåt. Låt salladen ligga 2-3 minuter innan du lägger ned rullarna.
  • Stek sedan rullarna i ca 5 minuter på medeltemperatur beroende på krispighet.
  • Lägg upp sallad på tallriken och skär rullarna i lagom stora bitar.
  • Skär tomaterna och blanda dessa med lite olja och vinäger.
  • Garnera tomatsalladen med tryffelsalami, rostade solroskärnor och några äppelskivor.
  • Toppa med hjortronsylt.

Tillägg

  • Våtarv, maskrosblad och maskrosblommor.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.