annons

Krämig skinkcarbonara
Foto: HelloFresh

Krämig skinkcarbonara

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4
Krämig skinkcarbonara

Ingredienser
  

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st apelsiner
  • 20 g bladpersilja
  • 400 g champinjoner bruna
  • 500 g spaghetti
  • 400 g julskinka kokt
  • 100 g spenat
  • 100 g parmesan riven
  • 400 ml matlagningsgrädde
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 3 st ägg

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten och en nypa salt. Finhacka vitlöken och persiljebladen. Skiva svampen. Hacka julskinkan grovt. Ta bort skalet från apelsinen och skär i cirklar på längden. Lägg i spaghettin i kastrullen och koka tills det är "al dente".
  • Stek under tiden champinjonerna i olivolja i 4-5 min. Tillsätt julskinkan samt vitlöken och fräs i ytterligare 3-4 min.
  • Blanda äggulan, matlagningsgrädden, hälften av den rivna osten och grönsaksbuljongen i en skål. Krydda med peppar, vispa med en gaffel och ställ åt sidan.
  • Häll av spagettin och spara 0,5 dl pastavatten. Blanda spaghettin med svamp- och skinkblandningen. Tillsätt grädde samt hälften av spenaten och persiljan. Rör runt i 2 min och smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastavatten om det behövs.
  • Blanda apelsinen och resterande spenat i en skål, ringla över olivolja och tillsätt salt och peppar. Klart!
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.