annons

Krämig skinkcarbonara
Foto: HelloFresh

Krämig skinkcarbonara

Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4
Krämig skinkcarbonara

Ingredienser
  

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st apelsiner
  • 20 g bladpersilja
  • 400 g champinjoner bruna
  • 500 g spaghetti
  • 400 g julskinka kokt
  • 100 g spenat
  • 100 g parmesan riven
  • 400 ml matlagningsgrädde
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 3 st ägg

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten och en nypa salt. Finhacka vitlöken och persiljebladen. Skiva svampen. Hacka julskinkan grovt. Ta bort skalet från apelsinen och skär i cirklar på längden. Lägg i spaghettin i kastrullen och koka tills det är "al dente".
  • Stek under tiden champinjonerna i olivolja i 4-5 min. Tillsätt julskinkan samt vitlöken och fräs i ytterligare 3-4 min.
  • Blanda äggulan, matlagningsgrädden, hälften av den rivna osten och grönsaksbuljongen i en skål. Krydda med peppar, vispa med en gaffel och ställ åt sidan.
  • Häll av spagettin och spara 0,5 dl pastavatten. Blanda spaghettin med svamp- och skinkblandningen. Tillsätt grädde samt hälften av spenaten och persiljan. Rör runt i 2 min och smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastavatten om det behövs.
  • Blanda apelsinen och resterande spenat i en skål, ringla över olivolja och tillsätt salt och peppar. Klart!
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.