annons

Irländsk T-benstek med schalottenlök- och dragonsmör
Irländsk T-benstek med schalottenlök- och dragonsmör

Irländsk T-benstek med schalottenlök- och dragonsmör

Tillagningstid 35 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 4 st T-benstekar, ca 2,5 cm tjocka
  • 4 msk. olivolja

Schalottenlök- och dragonsmör:

  • 1 msk. solrosolja
  • 175 g smör
  • 3 st schalottenlökar, fint hackade
  • 2 msk. pepparkorn, grovmalda
  • 1 msk. dijonsenap
  • 2 msk. färsk dragon, hackad
  • 2 msk. färsk gräslök, hackad
  • Salt och färsk peppar

Tillbehör

  • Serveras med exempelvis klyftpotatis och grönsallad.

Instruktioner
 

Smöret

  • Värm oljan och lite smör i en liten panna.
  • Tillsätt schalottenlök och stek på låg värme i 6–8 minuter, tills löken är mjuk men inte ännu fått färg.
  • Låt svalna och tillsätt pepparkorn, senap, dragon och gräslök.
  • Blanda samman blandningen med resten av smöret. Lägg smöret på bakplåtspapper och rulla det ca 4 cm tjockt. Ställ i kylskåp tills smöret är fast.

Köttet

  • Ta ut T-benstekarna från kylskåpet ca 30 minuter före stekning och gnid dem i olivolja. Krydda med salt och peppar precis före stekning.
  • Grillen eller stekpannan ska vara mycket het. Stek stekarna 2 min. på vardera sida och sänk sedan värmen något och fortsätt stek i 3 min. för att få dem mediumröda. Stek längre om du vill ha ett mer genomstekt kött.
  • Låt stekarna ligga varmt i 5 min. före servering.

Avslutningsvis

  • Lägg stekarna på uppvärmda tallrikar och lägg skivor av schalottenlök- och dragonsmör på steken.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.