annons

Mattias och Lönneberga mattrender 2022

Två smakrika kycklingnyheter

I årets grillsortiment

Lönneberga sätter smak på årets grillsäsong! Lanserar två nyheter i sitt populära grillsortiment av färsk, färdigmarinerad kyckling. Ett fräscht och lite rivigt kycklingspett med smak av jalapeño och vitlök, samt en thailandsinspirerad bröstfilé marinerad i ingefära, koriander och limezest.

Allt fler väljer kyckling på tallriken, även under grillsäsongen. Från v16 är Lönnebergas hela grillsortiment av färsk, färdigmarinerad svensk kyckling ute i butik. Redo att läggas på grillen.

– Grillsäsongen är vår absoluta favoritsäsong! Med Lönnebergas smakrika grillsortiment gör vi det enkelt att samlas kring riktigt god mat, säger Johanna Nathhorst, Brand Manager Lönneberga,

Nyheterna

Det populära färdigmarinerade grillsortimentet utökas med en bröstfilé och ett spett i nya smaksättningar. Precis som övrigt sortiment är de smaksatta med färska örter och kryddor.

– De färdiga grillspetten har blivit lite av vårt signum och årets smak sticker ut med sin fräscha och lite heta kryddning. Svenskarnas favorit alla kategorier när det gäller kyckling är bröstfilén, årets nyhet hämtar inspiration från det Thailändska köket som svar på det stora intresset för smaker från Asien, säger Johanna Nathhorst, Brand Manager Lönneberga.

Lönneberga Kycklingspett Jalapeño & Vitlök

Populära kycklingspett i en ny oemotståndlig kryddning, med precis lagom sting från jalapeño & vitlök. 4 spett/480 g. Gjord av kycklingbröstfilé.

Lönneberga Bröstfilé Ingefära & Koriander

Bröstfiléer i en härlig thailändsk marinad av ingefära, koriander och limezest. Förpackade i Lönnebergas klimatsmarta förpackning med minst 57% mindre plaståtgång än föregångaren.

4 filéer/650 g.

Mattias Larsson kommer med två goda recept nedanför!
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 4 pers
En middag kommer fullastad med asiatiska smaker och dofter, oemotståndlig. Och extra lätt att laga med vår färdigmarinerade kycklingbröstfilé smaksatt med ingefära och koriander.

Ingredienser
  

Nudlarna

  • 1 paket Lönneberga Kycklingbröstfilé Ingefära & Koriander (á 650 g)
  • 100  Glasnudlar
  • 200 g Vitkål
  • 200 g Morot
  • 150 g Broccoli
  • 2 st Lime
  • 2 tsk Chiliflake
  • 1 msk Sesamolja
  • dl Ostronsås
  • 1 dl Hackad koriander
  • Salt

Citrusmarinerad gurka

  • ½ st Gurka
  • 2 msk Pressad citron
  • 1 msk Honung
  • Salt

Till servering

  • 4 st Limeklyftor
  • Sesamfrön

Instruktioner
 

Glasnudelsallad

  • Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  • Häll av och spola i kallt vatten, låt rinna av.
  •  Hyvla eller skiva vitkålen och moroten supertunt, skär broccolin i små bitar och lägg i en skål. 
  • Finriv det yttersta skalet från limen ochpressa ut juicen på grönsakerna.
  • Blanda samtliga ingredienser till glasnudelsalladen.
  • Smaka av med salt.

Citrusmarinerad gurka

  • Skala och skiva gurkan tunt. 
  • Marinera den i citronjuice, honung och en liten nypa salt. 

Kyckling

  • Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.

Servering

  • Servera kycklingen med glasnudelsallad, gurka och limeklyftor.
  •  Toppa med lite sesamfrön.
Skriv ut receptet
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 4 pers
Vad är mer somrigt än dill, färskpotatis och nyskördad spetskål? Kanske har du sån tur att du har en egen odling på balkong eller tomt, annars fårdu bege dig till närmsta butik (och skörda) för de här tre favoriterna gör sig riktigt bra till vårt smakrika kycklingspett.

Ingredienser
  

Spetskålen

  • 1 fpk Lönneberga Kycklingspett jalapeño & vitlök (á 480 g)
  • 500 g Spetskål
  • 1 st Citron
  • 100 g Prästost
  • Olivolja
  • Salt

Dillbakad potatis

  • 500 g Potatis
  • ½ dl Finhackad dill
  • Olivolja
  • Salt

Kryddig Yoghurt

  • 2 ½ dl Matlagningsyoghurt
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Fänkålsfrö, mortlad
  • Några stänk Tabasco
  • Salt

Instruktioner
 

Dillpotatis

  • Värm ugnen till 200 °C. 
  • Halvera potatisen och lägg i en ugnsfast form.
  •  Blanda med olja, salt och den finhackade dillen
  • Ugnsbaka i cirka 40 minuter tills de är genommjuka och har en fin, rostad yta.

Kryddyoghurt

  • Blanda ingredienserna.
  • Smaka av med salt.
  • Ställ i kylskåpet till servering.

Spetskål

  • Värm grillen till medeltemperatur.
  • Ansa och klyfta spetskålen i 4 bitar.
  • Finriv det yttersta skalet från citronen och strö över kålen.
  •  Häll över lite olivolja och strö på salt och gnid in i kålen. 
  • Grilla spetskålen runt om i cirka sju minuter tills den mjuknat något och har en fin grillad yta.

Kyckling

  • Tillaga kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen.

Servering

  • Servera kycklingspett med dillpotatis, kryddyoghurt och kål.
  • Avsluta med att riva över prästosten på spetskålen.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.