annons

Asiatiska köttbullar med mangosalsa
Foto: HelloFresh

Asiatiska köttbullar med mangosalsa

Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4
Asiatiska köttbullar med mangosalsa

Ingredienser
  

  • 400-500 g köttbullar överblivna, tillagade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 1 st mango
  • 1 st röd paprika
  • 20 g koriander
  • 1 st rödlök
  • 3 st lime
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 msk sojasås
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk socker

Instruktioner
 

  • Hacka vitlöken fint. Smält en klick smör med en skvätt olivolja på medelhög värme i en kastrull och stek vitlöken i 1-2 minuter. Tillsätt vattnet och låt koka upp.
  • Häll i ris och salt i kastrullen och täck med lock. Sänk värmen till mellanlåg och låt puttra i 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt stå under lock tills vattnet absorberats.
  • Finhacka rödlök, mango, koriander och paprika. Skär en lime i klyftor, pressa över saften och smaka av med socker och salt.
  • Dela resterande lime på mitten och pressa ur saften tills du har 3 msk limejuice. Häll i juicen i en skål tillsammans med sweet chilisås, sojasås, fisksås och socker. Värm upp en stekpanna på medelhög värme, tillsätt såsen och låt den tjockna i 2-3 min.
  • Lägg i köttbullarna i pannan och låt såsen täcka dem. Tillaga i 2-3 min eller tills köttbullarna är varma. Servera ris och köttbullar med mangosalsa på toppen samt limeklyftor vid sidan av.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.