Ingredienser
- Tortillabröd
- 200 g lokal chèvre
- 200 g hjortronsylt
- 1 st äpple
- 2 huvuden gemsallad
- 1 st tomat
- 25 g tryffelsalami
- Solroskärnor
- Olja
- Äppelcidervinäger
- Salt
Instruktioner
- Värm stekpannan på medeltemperatur tillsammans med solroskärnorna till de får färg. Du behöver ingen olja, men se till att de inte blir brända!
- Lägg ut tortillabröden och toppa med ost i mitten av varje bröd.
- Rulla sedan ihop bröden och dela gemsalladen i mitten, vertikalt.
- Lägg solroskärnorna åt sidan. Ha sedan i lite olja i pannan och lägg i salladsbitarna med snittytan nedåt. Låt salladen ligga 2-3 minuter innan du lägger ned rullarna.
- Stek sedan rullarna i ca 5 minuter på medeltemperatur beroende på krispighet.
- Lägg upp sallad på tallriken och skär rullarna i lagom stora bitar.
- Skär tomaterna och blanda dessa med lite olja och vinäger.
- Garnera tomatsalladen med tryffelsalami, rostade solroskärnor och några äppelskivor.
- Toppa med hjortronsylt.
Tillägg
- Våtarv, maskrosblad och maskrosblommor.