annons

Sommarsallad med getostknyte, hjortron och charkuteri
Foto: Diageo

Sommarsallad med getostknyte, hjortron och charkuteri

Sommarsallad med getostknyte, hjortron och charkuteri

Ingredienser
  

  • Tortillabröd
  • 200 g lokal chèvre
  • 200 g hjortronsylt
  • 1 st äpple
  • 2 huvuden gemsallad
  • 1 st tomat
  • 25 g tryffelsalami
  • Solroskärnor
  • Olja
  • Äppelcidervinäger
  • Salt

Instruktioner
 

  • Värm stekpannan på medeltemperatur tillsammans med solroskärnorna till de får färg. Du behöver ingen olja, men se till att de inte blir brända!
  • Lägg ut tortillabröden och toppa med ost i mitten av varje bröd.
  • Rulla sedan ihop bröden och dela gemsalladen i mitten, vertikalt.
  • Lägg solroskärnorna åt sidan. Ha sedan i lite olja i pannan och lägg i salladsbitarna med snittytan nedåt. Låt salladen ligga 2-3 minuter innan du lägger ned rullarna.
  • Stek sedan rullarna i ca 5 minuter på medeltemperatur beroende på krispighet.
  • Lägg upp sallad på tallriken och skär rullarna i lagom stora bitar.
  • Skär tomaterna och blanda dessa med lite olja och vinäger.
  • Garnera tomatsalladen med tryffelsalami, rostade solroskärnor och några äppelskivor.
  • Toppa med hjortronsylt.

Tillägg

  • Våtarv, maskrosblad och maskrosblommor.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.