Sofias kebabpizza med Västerbottensost
Foto: Sofia Henriksson

Sofias kebabpizza med Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Pizzadeg

Kebab

  • 500 g köttfärs finmald, alt vegetarisk kebab
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar

Vitlökssås

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1,5 dl Västerbottensost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 st konserverade San Marzano-tomater burk 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 2 dl Västerbottensost
  • 10 st Romantica-tomater
  • 4 st feferoni
  • 70 g ruccola
  • 1 st rödlök

Instruktioner
 

Kebab

  • Blanda alla ingredienser till en deg och knåda tills det är ordentligt blandat. Forma till en rulle och täck hårt med plastfolie. Rulla lite till och lägg in i kylen 30 min. Sätt ugnen på 100 grader.
  • Ta bort plasten och rulla in rullen i två lager aluminiumfolie Lämna sidorna öppnade så att fett kan rinna ur. Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under som fångar upp fettet. Tillaga i ugnen 3 timmar. Låt sedan svalna i nån timme. Skär sedan tunna skivor med en kniv eller potatisskalare. Använd önskad mängd till pizzan och skiva upp det som blir över och frys in till nästa pizza eller lägg in i kylskåpet för att äta med ris och en god sås dagen efter.

Vitlökssås

  • Mixa ägg, vinäger, dijon och rapsolja till en majonnäs med en stavmixer. Ju mer olja desto fastare. Mixa sedan ner vitlök, ost och turkisk yoghurt till önskad konsistens. Krydda upp med salt och svartpeppar.

Tomatsås

  • Mixa alla ingredienser i en skål.

Topping

  • Skiva alla ingredienser till toppingen fint.

Servering

  • Kavla ut pizzadegen med händerna. Bred på tomatsås och strö över Västerbottensost. Lägg ut kebabstrimlor och ställ in i ugnen på 250 grader varmluft/ grill i 6-8 minuter tills osten fått fin färg och botten är klar. Toppa sedan med vitlökssås och övrig topping!
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.