annons

Sofias favoritpizza med pancetta, färsk körvel och Västerbottensost
Foto: Sofia Henriksson

Sofias favoritpizza med pancetta, färsk körvel och Västerbottensost

Portioner 1 pizza
Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.

Ingredienser
  

Pizzadeg

Topping

  • 80 g pancetta alternativt halloumi eller vegetariskt bacon
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 st körvel färsk, kruka
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 st konserverade San Marzano-tomater burk, 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Mixa alla ingredienser till tomatsåsen med en stavmixer.
  • Kavla med händerna ut pizzadegen till önskad storlek.
  • Bred tomatsås över pizzan och toppa med ost och pancetta. Ställ in i ugnen på 250 grader varmluft/grill och grädda cirka 6-8 minuter. Håll gärna ett öga och se när den är klar och osten är härligt smält och botten fått fin färg. Ta ut pizzan.
  • Toppa till slut med färsk körvel och en massa färskmald svartpeppar.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.