Sofias favoritpizza med pancetta, färsk körvel och Västerbottensost
Foto: Sofia Henriksson

Sofias favoritpizza med pancetta, färsk körvel och Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Portioner 1 pizza

Ingredienser
  

Pizzadeg

Topping

  • 80 g pancetta alternativt halloumi eller vegetariskt bacon
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 st körvel färsk, kruka
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 st konserverade San Marzano-tomater burk, 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Mixa alla ingredienser till tomatsåsen med en stavmixer.
  • Kavla med händerna ut pizzadegen till önskad storlek.
  • Bred tomatsås över pizzan och toppa med ost och pancetta. Ställ in i ugnen på 250 grader varmluft/grill och grädda cirka 6-8 minuter. Håll gärna ett öga och se när den är klar och osten är härligt smält och botten fått fin färg. Ta ut pizzan.
  • Toppa till slut med färsk körvel och en massa färskmald svartpeppar.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.