Sofia Henriksson ny ambassadör för Västerbottensost
Foto: Norrmejerier

Sofia Henriksson ny ambassadör för Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Västerbottensost inleder det nya året med att låta Sveriges Mästerkock 2020, Sofia Henriksson, inspirera till nya smakupplevelser.

Sofia Henriksson blev känd för svenska folket i samband med sitt deltagande i Sveriges Mästerkock 2020 där hon efter femton veckors matlagning slutligen stod som segrare. Som ambassadör för Västerbottensost kommer hon inledningsvis att inspirera landets hemmakockar till att prova nya pizzor, där Västerbottensost är en given smaksättare.

– Jag känner mig stolt och jätteglad över att få vara ambassadör för Västerbottensost. Jag har sedan länge alltid en bit i kylskåpet och älskar sättet som osten verkligen förstärker och höjer smakerna i maten. Nu ser jag fram emot att kommande år laga ännu mer god mat och inspirerande recept med Västerbottensost, säger Sofia Henriksson, vinnaren av Sveriges Mästerkock 2020.

Pizza har blivit en av svenska folkets favoriträtter och många vill upptäcka nya varianter. Pizza går att variera på många olika sätt, med olika bottnar, annan sås än den traditionella tomatsåsen, olika ostblandningar och med många variationer på topping. Det är även något som är förhållandevis enkelt att laga hemma och enkelt att variera, men där valet av ingredienser kan göra stor skillnad på slutresultatet.

– Västerbottensost på pizza är otroligt gott! Det bästa är att det både passar som topping eller i en sås som ringlas över, eller varför inte på dessertpizzan tillsammans med vit choklad? Kombinationerna är oändliga och den unika smaken lyfter verkligen pizzan! säger Sofia Henriksson, Sveriges Mästerkock 2020.

Under januari månad kommer Sofia att bjuda på tips om olika pizzor, allt från lyxig löjromspizza till sweet pizza för desserter. I slutet av månaden blir det även en livesänd cook-along där den som vill kan följa pizzabakningen direkt via Västerbottensost sociala kanaler.

– Sofia är oerhört smaksäker och det känns väldigt bra att låta henne, med sin kreativitet och matglädje, inspirera till nya kombinationer på pizzan. Jag hoppas det kommer att vara till glädje för landets alla hemmakockar, säger Lina Jonsson, Product & Relationships Manager för Västerbottensost.

Recepten från Sofia hittar du här:

Sofias pizzadeg

Sofias kebabpizza med Västerbottensost

Sofias favoritpizza med pancetta, färsk körvel och Västerbottensost

Små löjromspizzor med Västerbottensost

Dessertpizza med vit choklad, hallon, kanderade nötter och rosmarin

Ännu fler pizzarecept hittar du här.

relaterat

Smördeg utan smör är Årets matbluff
matfusk

Smördeg utan smör är Årets matbluff

Namnet till trots innehåller degen inget smör, vilket många av de som röstade tyckte var bluffigt. Företrädare för tillverkaren meddelar nu att de kommer att byta till smör.

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo
julmat

Laga julmenyn skapad av Årets Kock 2020

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.