Små löjromspizzor med Västerbottensost
Foto: Sofia Henriksson

Små löjromspizzor med Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Portioner 1 pizza

Ingredienser
  

Pizzadeg

Topping

  • 150 g färskost
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom
  • 1 st äggula
  • 0,5 st rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 msk citron zest
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Blanda färskost och nästan all ost (spara lite till topping) till en kräm. Dela degen i små bollar och kavla ut alla till små pizzor och lägg på en plåt. Toppa med krämen, spar gärna en fin liten pizzakant.
  • Grädda sedan i ugnen 250 grader eller mer varmluft/grill i 6 minuter ungefär, du får ha lite koll utanför.
  • Blanda sedan löjrom och äggula för att få en krämig och härlig löjrom. Finhacka rödlöken och hacka gräslöken.
  • Toppa pizzorna med några klickar crème fraiche, löjrom, gräslök, rödlök och zest från citronen. Till sist lite extra Västerbottensost och lite nymald svartpeppar.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.