annons

Små löjromspizzor med Västerbottensost
Foto: Sofia Henriksson

Små löjromspizzor med Västerbottensost

Portioner 1 pizza
Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.

Ingredienser
  

Pizzadeg

Topping

  • 150 g färskost
  • 2 dl Västerbottensost
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom
  • 1 st äggula
  • 0,5 st rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 msk citron zest
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Blanda färskost och nästan all ost (spara lite till topping) till en kräm. Dela degen i små bollar och kavla ut alla till små pizzor och lägg på en plåt. Toppa med krämen, spar gärna en fin liten pizzakant.
  • Grädda sedan i ugnen 250 grader eller mer varmluft/grill i 6 minuter ungefär, du får ha lite koll utanför.
  • Blanda sedan löjrom och äggula för att få en krämig och härlig löjrom. Finhacka rödlöken och hacka gräslöken.
  • Toppa pizzorna med några klickar crème fraiche, löjrom, gräslök, rödlök och zest från citronen. Till sist lite extra Västerbottensost och lite nymald svartpeppar.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.