Portioner 1 pizza
Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Ingredients
Pizzadeg
- 1 st
Sofias pizzadeg
Topping
- 150 g färskost
- 2 dl Västerbottensost
- 1 dl crème fraiche
- 100 g löjrom
- 1 st äggula
- 0,5 st rödlök
- 1 knippe gräslök
- 1 msk citron zest
- svartpeppar
Instructions
- Blanda färskost och nästan all ost (spara lite till topping) till en kräm. Dela degen i små bollar och kavla ut alla till små pizzor och lägg på en plåt. Toppa med krämen, spar gärna en fin liten pizzakant.
- Grädda sedan i ugnen 250 grader eller mer varmluft/grill i 6 minuter ungefär, du får ha lite koll utanför.
- Blanda sedan löjrom och äggula för att få en krämig och härlig löjrom. Finhacka rödlöken och hacka gräslöken.
- Toppa pizzorna med några klickar crème fraiche, löjrom, gräslök, rödlök och zest från citronen. Till sist lite extra Västerbottensost och lite nymald svartpeppar.