Sallad med kikärtor, körsbärstomater och karamelliserad lök

Sallad med kikärtor, körsbärstomater och karamelliserad lök

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






BETYG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antal röster: 0
Betyg: 0
Din röst:
Betygsätt detta recept!
PORTIONER
portioner
PORTIONER
portioner
INGREDIENSER
  • 6 dl kikärtor förkokta
  • 2 nävar körsbärstomater delade
  • 1 näve myntablad färska
  • 1 näve basilikablad färska
  • 1 st röd eller grön chilipeppar tunt skivad
  • 1 st lök skuren i tjocka ringar
  • 2 nypor brunt socker
  • 1 skvätt balsamvinäger
  • Smaksättning
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • glass med havssalt och kola
  • svartpeppar nymalen
INSTRUKTIONER
  1. Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme och ånga lökringarna i cirka 5 minuter. Tillsätt balsamvinäger och strö över brunt socker. Fortsätt ånga i ytterligare 5-10 minuter tills löken är mjuk och karamelliserad. Låt svalna.
  2. Lägg i kikärtor, delade tomater, mynta, basilika, chili och den stekta löken i en skål. Smaksätt och krydda med vitvinsvinäger, olivolja, flingsalt och malen svartpeppar. Blanda noga och låt stå upp till en halvtimme för att salladen ska dra åt sig smakerna. Receptet är inspirerat från en rätt hos den populära restaurangen Toto i Tel Aviv.

relaterat

Färska vårrullar med sötstark dippsås
Asiatiskt

Färska vårrullar med sötstark dippsås

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons














annons