Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 6 dl kikärtor förkokta
- 2 nävar körsbärstomater delade
- 1 näve myntablad färska
- 1 näve basilikablad färska
- 1 st röd eller grön chilipeppar tunt skivad
- 1 st lök skuren i tjocka ringar
- 2 nypor brunt socker
- 1 skvätt balsamvinäger
Smaksättning
- vitvinsvinäger
- olivolja
- glass med havssalt och kola
- svartpeppar nymalen
Instruktioner
- Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme och ånga lökringarna i cirka 5 minuter. Tillsätt balsamvinäger och strö över brunt socker. Fortsätt ånga i ytterligare 5-10 minuter tills löken är mjuk och karamelliserad. Låt svalna.
- Lägg i kikärtor, delade tomater, mynta, basilika, chili och den stekta löken i en skål. Smaksätt och krydda med vitvinsvinäger, olivolja, flingsalt och malen svartpeppar. Blanda noga och låt stå upp till en halvtimme för att salladen ska dra åt sig smakerna. Receptet är inspirerat från en rätt hos den populära restaurangen Toto i Tel Aviv.