Sallad med kikärtor, körsbärstomater och karamelliserad lök

Sallad med kikärtor, körsbärstomater och karamelliserad lök

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 6 dl kikärtor förkokta
  • 2 nävar körsbärstomater delade
  • 1 näve myntablad färska
  • 1 näve basilikablad färska
  • 1 st röd eller grön chilipeppar tunt skivad
  • 1 st lök skuren i tjocka ringar
  • 2 nypor brunt socker
  • 1 skvätt balsamvinäger

Smaksättning

  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • glass med havssalt och kola
  • svartpeppar nymalen

Instruktioner
 

  • Värm olivolja i en stekpanna på medelhög värme och ånga lökringarna i cirka 5 minuter. Tillsätt balsamvinäger och strö över brunt socker. Fortsätt ånga i ytterligare 5-10 minuter tills löken är mjuk och karamelliserad. Låt svalna.
  • Lägg i kikärtor, delade tomater, mynta, basilika, chili och den stekta löken i en skål. Smaksätt och krydda med vitvinsvinäger, olivolja, flingsalt och malen svartpeppar. Blanda noga och låt stå upp till en halvtimme för att salladen ska dra åt sig smakerna. Receptet är inspirerat från en rätt hos den populära restaurangen Toto i Tel Aviv.
Skriv ut receptet

relaterat

Quorn Vegan Nugget bowl
Bowl

Quorn Vegan Nugget Bowl

Man kan kalla det bowl men det kan lika gärna heta matig sallad. Oavsett vilket så är det en perfekt bas föratt servera med veganska

Vegan Crunchy Fillet Burger
veganskt

Vegan Crunchy Fillet Burger

Ofta är det enkla det godaste! Servera Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger i burgarbröd medvegansk mayo och sallad. Här med coleslaw, picklad rödlök och pommes

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.