Powerbowl med Quorn Bitar
Foto: Quorn

Powerbowl med Quorn Bitar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En stärkande pastabowl med mycket smak som mättar och ger kroppen bra förutsättningar för tuff träning och återhämtning. Bowlen klarar sig fint i kylen i 2-3 dagar och är perfekt mat att preppa.
Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Michelle Coleman, simmare med VM- och OS-meriter som äter för att prestera och vill äta mer vegetariskt för planeten.
Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,5 kg CO2e/portion.
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 300 g bönpasta eller linspasta
  • 300 g Quorn Bitar

Marinad shawarma

  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk rapsolja kallpressad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk shawarmakrydda

Hummus

  • 3 st rödbetor kokta
  • 1 frp kokta kikärtor ca 400 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron
  • 3 msk tahini gärna den ljusa
  • salt

Kålsallad

  • 150 g rödkål
  • 100 g grönkål
  • 0,5 st citron
  • 2 msk rapsolja kallpressad
  • salt

Grönsaker

  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 st gurka
  • 1 st röd paprika

Instruktioner
 

Shawarma

  • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över Quorn Bitar. Blanda väl och låt marinera medan du förbereder övrigt.

Hummus

  • Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan i kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.

Kålsallad

  • Strimla kål och hacka grönkål. Lägg i en skål. Pressa citron över, tillsätt rapsolja och salt. Massera salladen med händerna tills den blir mjuk.

Servering

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, sila av. Hacka grönsakerna. Stek shawarmamarinerade Quorn Bitar.
  • Lägg pasta i en djup skål och tillsätt grönsakerna. Toppa med shawarmamarinerade Quorn Bitar, kålsallad, rödbetshummus och lite rapsolja. Hugg in.
  • Hittar du inte shawarmakrydda i butiken? Inga problem, du blandar: 1 msk malen spiskummin, 1 msk korianderpulver, 1 msk vitlökspulver, 1 tsk kardemumma, 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk malda kryddnejlikor, 1/2 tsk mald cayennepeppar, 1 tsk mald svartpeppar och 1/2 tsk mald kanel.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.