Portioner 4
En stärkande pastabowl med mycket smak som mättar och ger kroppen bra förutsättningar för tuff träning och återhämtning. Bowlen klarar sig fint i kylen i 2-3 dagar och är perfekt mat att preppa.Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Michelle Coleman, simmare med VM- och OS-meriter som äter för att prestera och vill äta mer vegetariskt för planeten.Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,5 kg CO2e/portion.
Ingredienser
- 300 g bönpasta eller linspasta
- 300 g Quorn Bitar
Marinad shawarma
- 1 msk turkisk yoghurt
- 1 msk ketchup
- 1 msk rapsolja kallpressad
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
- 2 tsk shawarmakrydda
Hummus
- 3 st rödbetor kokta
- 1 frp kokta kikärtor ca 400 g
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron
- 3 msk tahini gärna den ljusa
- salt
Kålsallad
- 150 g rödkål
- 100 g grönkål
- 0,5 st citron
- 2 msk rapsolja kallpressad
- salt
Grönsaker
- 100 g körsbärstomater
- 0,5 st gurka
- 1 st röd paprika
Instruktioner
Shawarma
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över Quorn Bitar. Blanda väl och låt marinera medan du förbereder övrigt.
Hummus
- Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan i kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
Kålsallad
- Strimla kål och hacka grönkål. Lägg i en skål. Pressa citron över, tillsätt rapsolja och salt. Massera salladen med händerna tills den blir mjuk.
Servering
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, sila av. Hacka grönsakerna. Stek shawarmamarinerade Quorn Bitar.
- Lägg pasta i en djup skål och tillsätt grönsakerna. Toppa med shawarmamarinerade Quorn Bitar, kålsallad, rödbetshummus och lite rapsolja. Hugg in.
- Hittar du inte shawarmakrydda i butiken? Inga problem, du blandar: 1 msk malen spiskummin, 1 msk korianderpulver, 1 msk vitlökspulver, 1 tsk kardemumma, 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk malda kryddnejlikor, 1/2 tsk mald cayennepeppar, 1 tsk mald svartpeppar och 1/2 tsk mald kanel.