annons

Orecchiette med broccoli och kikärtor
Foto: Danger Österlin

Orecchiette med broccoli och kikärtor

En lättlagad pasta med pastasås av färska tomater, tillagade direkt i ugnen. Kanske skräms du av att det är fem hela vitlökar i receptet? Ingen fara, när vitlöken bakas hel i ugnen bli smaken inte skarp, utan tvärtom mild med lätt sötma. Recept av Linnéa Seidel.

Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4 portioner
Orecchiette med broccoli och kikärtor

Ingredienser
  

  • 500 g babyplommontomater
  • 5 st vitlöksklyftor
  • Olja
  • Salt
  • 200 g kikärtor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 250 g broccoli färsk
  • 4 portioner orecchiette
  • 1 dl parmesan finriven

Instruktioner
 

  • Häll upp tomater och vitlöksklyftor (med skalet på) i en ugnsfast form. Ringla över olja och salt.
  • Ugnsbaka tomaterna i 225°C i cirka 2 min eller tills tomaterna börja spricka och vitlöken mjuknat helt. Pilla bort skalet från vitlöken och mosa vitlöken med tomaterna. Tillsätt kikärtor, oregano och chiliflakes. Ugnsbaka sedan tomatsåsen i cirka 10 min till.
  • Skär broccolin i bitar och koka den mjuk.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  • Blanda i den kokta pastan i den ugnsbakade tomatsåsen.
  • Häll upp på tallrikar och toppa med broccoli och riven parmesan.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.