Vegansk carbonara med Quorn
Foto: Quorn

Vegansk carbonara med Quorn

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Här har vi den perfekta vardagspastan som blir klar på bara 15 minuter. En vegansk twist på en klassisk rätt med Quorn Vegan Skivor Rökt Smak, krämig sås och hackad persilja. Buon appetito!
Zeina Mourtada har anpassat receptet till bröderna Norberg som båda vill äta vegetariskt för planeten men som har helt olika utgångspunkter. Emil är vegan sedan länge och Daniel var inte direkt bäst i klassen i hemkunskap – men båda har insett att bra käk behövs för att hålla humorn uppe.
Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,3 kg CO2e/portion.
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 100 g Quorn Vegan Skivor Rökt Smak
  • 300 g spaghetti

Carbonara

  • 4 dl havregrädde
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • persilja
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

Carbonara

  • Hacka schalottenlök och stek i olivolja cirka tre minuter. Pressa vitlök och vänd ner i löken, fräs hastigt. Häll ner havregrädden och låt koka upp. Skiva Quorn Vegan Skivor och addera. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av och vänd ner pastan i såsen. Garnera den veganska carbonaran med hackad persilja.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.