annons

Råraka med nässlor och blomkål toppad med ramslökskryddad bönkräm
Foto: Diageo

Råraka med nässlor och blomkål toppad med ramslökskryddad bönkräm

Råraka med nässlor och blomkål toppad med ramslökskryddad bönkräm

Ingredienser
  

Råraka

  • 3 st medelstora potatisar
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 näve hackade brännässlor
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Olja
  • Salt
  • Äppelcidervinäger
  • Honung
  • Sommargyll/ ryssgubbe/rallarros
  • Solroskärnor

Bönkräm

  • 1 pkt kikärtor färdigkokta
  • Citron
  • Ramslök
  • Rapsolja
  • Rostad kummin
  • Peppar
  • Salt
  • Yoghurt

Instruktioner
 

Råraka

  • Värm upp olja i en stekpanna.
  • Riv potatisen och hälften av blomkålshuvudet. Pressa ut vattnet ur potatisen.
  • Grovhacka brännässlor och lök.
  • Blanda ihop alla råvaror med ägget till en smet.
  • Klicka ut i önskad storlek på plättar och stek gyllene på varje sida.
  • Skär ner resterande bitar av blomkålen och lägg i lika delar äppelcidervinäger och honung med en nypa salt. Låt ligga en stund.
  • Tillsätt blommor från sommargyllen eller ryssgubbe samt rallarros. Garnera med blombladen och strö över rostade solroskärnor.

Bönkräm

  • Häll av kikärtorna och skölj lätt i vatten.
  • Mosa ihop ordentligt med en gaffel.
  • Blanda i alla ingredienser.
  • Salta efter smak.

Servering

  • Lägg sedan ut rårakan och toppa med klickar av bönkrämen, lite yoghurt och rostad kummin.
  • Addera blomkålen i vinäger för extra syra och krispighet.
  • Salta och peppra efter smak.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.