Go Back
Råraka med nässlor och blomkål toppad med ramslökskryddad bönkräm

Ingredienser
  

Råraka

  • 3 st medelstora potatisar
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 näve hackade brännässlor
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Olja
  • Salt
  • Äppelcidervinäger
  • Honung
  • Sommargyll/ ryssgubbe/rallarros
  • Solroskärnor

Bönkräm

  • 1 pkt kikärtor färdigkokta
  • Citron
  • Ramslök
  • Rapsolja
  • Rostad kummin
  • Peppar
  • Salt
  • Yoghurt

Instruktioner
 

Råraka

  • Värm upp olja i en stekpanna.
  • Riv potatisen och hälften av blomkålshuvudet. Pressa ut vattnet ur potatisen.
  • Grovhacka brännässlor och lök.
  • Blanda ihop alla råvaror med ägget till en smet.
  • Klicka ut i önskad storlek på plättar och stek gyllene på varje sida.
  • Skär ner resterande bitar av blomkålen och lägg i lika delar äppelcidervinäger och honung med en nypa salt. Låt ligga en stund.
  • Tillsätt blommor från sommargyllen eller ryssgubbe samt rallarros. Garnera med blombladen och strö över rostade solroskärnor.

Bönkräm

  • Häll av kikärtorna och skölj lätt i vatten.
  • Mosa ihop ordentligt med en gaffel.
  • Blanda i alla ingredienser.
  • Salta efter smak.

Servering

  • Lägg sedan ut rårakan och toppa med klickar av bönkrämen, lite yoghurt och rostad kummin.
  • Addera blomkålen i vinäger för extra syra och krispighet.
  • Salta och peppra efter smak.
Skriv ut receptet