Recept av Diana Dontsova.
Ingredienser
Pajdeg
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk strösocker
Fyllning
- 4,5 dl pumpapuré (kokt och slätmixad butternut)
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära malen
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 msk Fireball
- 1,5 msk vetemjöl
Topping
- 15 st marshmallows stora
- 50 g pekannötter
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Ställ i kylen i ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm. Ställ formen i frysen i ca 5 minuter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Skär bort pumpaskalet. Plocka bort pumpafröna och skär pumpaköttet i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och låt pumpan ånga av ordentligt. Mixa den slät med en stavmixer.
- Sätt ugnen på 200 g. Vispa ihop pumpapurén med Fireball och resten av ingredienserna. Fyll pajskalet med fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den inte längre är lös i mitten.
- Toppa med hackade pekannötter och marshmallows. Använd en brännare och bränn av marshmallowsen strax före servering.