annons

Skapar recept med svenska matkreatörer
Foto: Anora Group

Pumpapaj med smak av Fireball

Recept av Diana Dontsova.

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker

Fyllning

  • 4,5 dl pumpapuré (kokt och slätmixad butternut)
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 msk Fireball
  • 1,5 msk vetemjöl

Topping

  • 15 st marshmallows stora
  • 50 g pekannötter

Instruktioner
 

  • Börja med pajdegen. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Ställ i kylen i ca 15 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm. Ställ formen i frysen i ca 5 minuter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  • Skär bort pumpaskalet. Plocka bort pumpafröna och skär pumpaköttet i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och låt pumpan ånga av ordentligt. Mixa den slät med en stavmixer.
  • Sätt ugnen på 200 g. Vispa ihop pumpapurén med Fireball och resten av ingredienserna. Fyll pajskalet med fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den inte längre är lös i mitten.
  • Toppa med hackade pekannötter och marshmallows. Använd en brännare och bränn av marshmallowsen strax före servering.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.