annons

Päron- och persikomarmelad med Asti
Foto: Henkell Freixenet Sverige

Päron- och persikomarmelad med Asti

Med det mousserande vinet Freixenet Asti DOCG som unik ingrediens har bakboksförfattaren och influencern Emma Brink Rask skapat en lyxig päron- och persikomarmelad. En söt marmelad som passar alla tillfällen och som förhöjer matupplevelsen.

Portioner 3 dl

Ingredienser
  

  • 125 g päron
  • 125 g persika
  • 150 g syltsocker
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 1 dl Freixenet Asti

Instruktioner
 

  • Skala och dela päronen i tärningar. Skär persikorna i tärningar. Lägg i en kastrull tillsammans med vanilj, syltsocker och Freixenet Asti. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Mixa marmeladen. Du kan välja att bara mixa hälften om du vill ha kvar lite bitar i marmeladen. Häll upp i en ren glasburk och låt den bli helt kall.
Skriv ut receptet

relaterat

Granola med espresso och chokladnibblets
Granola

Granola med espresso och chokladnibblets

Den här lyxiga espresso-granolan passar till både frukost och mellanmål. Tillsätt en frisk, kall yoghurt och plötsligt har du en energirik och smarrig måltid framför

Helgfrukosten som ger dig det lilla extra
Grönsaker

Helgfrukosten som ger dig det lilla extra

Helena Pedone är licensierad kostrådgivare och har hemsidan pedonestallrik.se. Vi på Mattrender bjuder på en inspirerande frukostnyhet som ännu inte är ute på hennes hemsida.

Scones på kvarg
Bröd

Scones på kvarg

Tänk dig en riktigt lång och skön helgfrukost. Tänk dig nu hur riktigt kvargfluffiga och varma scones kommer ut ur ugnen. Kan det bli bättre?

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.