Scones på kvarg

Scones på kvarg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Tänk dig en riktigt lång och skön helgfrukost. Tänk dig nu hur riktigt kvargfluffiga och varma scones kommer ut ur ugnen. Kan det bli bättre? Servera dina rykande heta scones med
fräscht kvargfluff. Länge leve helgfrukosten!

8 dl vetemjöl eller glutenfri grov mix
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g Valio Eila® laktosfritt smör
2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3%
100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron

Smaktillbehör: 100 g mörk choklad, 100 g torkade aprikoser eller 75 g hasselnötter.
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop.
Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Hacka eller skiva det smaktillbehör du väljer att ha i.
Arbeta in tillbehöret. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa
ut med pepparkaksform räfflade scones. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i
cirka 10 minuter. Linda in i en bakhandduk så de håller sig varma. Servera med kvargfluff.

Kvargfluff
100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
100 g Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell
Rör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt.

relaterat

Granola

Granola med espresso och chokladnibblets

Den här lyxiga espresso-granolan passar till både frukost och mellanmål. Tillsätt en frisk, kall yoghurt och plötsligt har du en energirik och smarrig måltid framför

Grönsaker

Helgfrukosten som ger dig det lilla extra

Helena Pedone är licensierad kostrådgivare och har hemsidan pedonestallrik.se. Vi på Mattrender bjuder på en inspirerande frukostnyhet som ännu inte är ute på hennes hemsida.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.