Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
Foto: Di Luca & Di Luca

Panettone med apelsinsallad, chokladkräm, pistage och minimaränger

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 portionsbitar Zeta Panettone
  • 2 st apelsiner

Chokladkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung

Dekor

  • 4 msk Pistagenötter salta, hackade
  • minimaränger (vita)

Instruktioner
 

  • Skär panettone i portionsbitar och lägg ut på assietter. Riv eller skär apelsinskalet med ett zestjärn eller en vass potatisskalare. Ställ åt sidan.
  • Skär ut skinnfria apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna. Skeda eller spritsa chok-ladkräm över apelsinklyftorna. Strö över hackade nötter, apelsinzest och minimaränger.

Chokladkräm

  • Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå i rumstemperatur i ca 15-20 minuter (det är viktigt att den inte är kall). Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i microvågsugn eller i vattenbad. Låt chokladen svalna i några minuter. Vispa ihop choklad och mascarpone till en jämn chokladkräm. Vispa ner flytande honung.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.