annons

Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
Foto: Di Luca & Di Luca

Panettone med apelsinsallad, chokladkräm, pistage och minimaränger

Portioner 4 portioner

Ingredients
  

  • 4 portionsbitar Zeta Panettone
  • 2 st apelsiner

Chokladkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung

Dekor

  • 4 msk Pistagenötter salta, hackade
  • minimaränger (vita)

Instructions
 

  • Skär panettone i portionsbitar och lägg ut på assietter. Riv eller skär apelsinskalet med ett zestjärn eller en vass potatisskalare. Ställ åt sidan.
  • Skär ut skinnfria apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna. Skeda eller spritsa chok-ladkräm över apelsinklyftorna. Strö över hackade nötter, apelsinzest och minimaränger.

Chokladkräm

  • Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå i rumstemperatur i ca 15-20 minuter (det är viktigt att den inte är kall). Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i microvågsugn eller i vattenbad. Låt chokladen svalna i några minuter. Vispa ihop choklad och mascarpone till en jämn chokladkräm. Vispa ner flytande honung.
Print Recipe

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.