Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar Zeta Panettone
- 2 st apelsiner
Chokladkräm
- 100 g mörk choklad
- 250 g mascarpone
- 1 msk flytande honung
Dekor
- 4 msk Pistagenötter salta, hackade
- minimaränger (vita)
Instruktioner
- Skär panettone i portionsbitar och lägg ut på assietter. Riv eller skär apelsinskalet med ett zestjärn eller en vass potatisskalare. Ställ åt sidan.
- Skär ut skinnfria apelsinklyftor och fördela jämnt över kakbitarna. Skeda eller spritsa chok-ladkräm över apelsinklyftorna. Strö över hackade nötter, apelsinzest och minimaränger.
Chokladkräm
- Ta ut mascarponen ur kylen och låt stå i rumstemperatur i ca 15-20 minuter (det är viktigt att den inte är kall). Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i microvågsugn eller i vattenbad. Låt chokladen svalna i några minuter. Vispa ihop choklad och mascarpone till en jämn chokladkräm. Vispa ner flytande honung.