annons

Premiummärke satsar på att växa segmentet loins i Sverige
Foto: Fiskeriet

Nordisk laxbowl

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl svart ris
  • 500 g Frøya Lax Back Loin
  • 2 st salladslökar
  • 0,5 st gurka
  • 4 st salladsblad t ex romansallad
  • 0,5 påse råkost riven
  • 1 msk sesamfrön rostade
  • 1 st päron
  • 1 kruka koriander
  • 100 g krasse

Marinad

  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök riven
  • 1 tsk japansk soja

Till råkostslaw-sås

  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk gochujang
  • 2 tsk vatten kallt
  • 1 krm salt

Instruktioner
 

  • Tillaga riset enligt förpackningen.
  • Blanda marinaden genom att röra ihop alla ingredienser.
  • Tärna laxen i ca 1×1 cm kuber och skär salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
  • Blanda ingredienserna till råkostslaw-såsen, den ska vara lätt rinnig. Vänd i råkosten och blanda ordentligt med händerna.
  • Skiva gurka tunt, strimla salladsblad och tärna eller skiva päronet.
  • Lägg riset i botten av breda skålar. I varsin sektion placera ut gurka, salladsblad, råkostslaw, päron, och laxen.
  • Toppa med rikligt med koriander, strö över sesamfrön och klipp krasse över skålen.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.