Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 3 dl svart ris
- 500 g Frøya Lax Back Loin
- 2 st salladslökar
- 0,5 st gurka
- 4 st salladsblad t ex romansallad
- 0,5 påse råkost riven
- 1 msk sesamfrön rostade
- 1 st päron
- 1 kruka koriander
- 100 g krasse
Marinad
- 1 tsk sesamolja
- 1 klyfta vitlök riven
- 1 tsk japansk soja
Till råkostslaw-sås
- 1 msk majonnäs
- 2 tsk gochujang
- 2 tsk vatten kallt
- 1 krm salt
Instruktioner
- Tillaga riset enligt förpackningen.
- Blanda marinaden genom att röra ihop alla ingredienser.
- Tärna laxen i ca 1×1 cm kuber och skär salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
- Blanda ingredienserna till råkostslaw-såsen, den ska vara lätt rinnig. Vänd i råkosten och blanda ordentligt med händerna.
- Skiva gurka tunt, strimla salladsblad och tärna eller skiva päronet.
- Lägg riset i botten av breda skålar. I varsin sektion placera ut gurka, salladsblad, råkostslaw, päron, och laxen.
- Toppa med rikligt med koriander, strö över sesamfrön och klipp krasse över skålen.