Go Back
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl svart ris
  • 500 g Frøya Lax Back Loin
  • 2 st salladslökar
  • 0,5 st gurka
  • 4 st salladsblad t ex romansallad
  • 0,5 påse råkost riven
  • 1 msk sesamfrön rostade
  • 1 st päron
  • 1 kruka koriander
  • 100 g krasse

Marinad

  • 1 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök riven
  • 1 tsk japansk soja

Till råkostslaw-sås

  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk gochujang
  • 2 tsk vatten kallt
  • 1 krm salt

Instruktioner
 

  • Tillaga riset enligt förpackningen.
  • Blanda marinaden genom att röra ihop alla ingredienser.
  • Tärna laxen i ca 1x1 cm kuber och skär salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
  • Blanda ingredienserna till råkostslaw-såsen, den ska vara lätt rinnig. Vänd i råkosten och blanda ordentligt med händerna.
  • Skiva gurka tunt, strimla salladsblad och tärna eller skiva päronet.
  • Lägg riset i botten av breda skålar. I varsin sektion placera ut gurka, salladsblad, råkostslaw, päron, och laxen.
  • Toppa med rikligt med koriander, strö över sesamfrön och klipp krasse över skålen.
Skriv ut receptet