Moules Mariniéres
Foto: Anora Group

Moules Mariniéres

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept av Linnéa Seidel.

Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 bunt persilja
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st potatisar ca 1 kg, fast sort
  • 2 l olja till fritering

Instruktioner
 

  • Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Tag av alla blad från persiljan och lägg dom åt sidan till dekoration. Finhacka persiljestjälkarna. Stek lök, vitlök och persiljestjälkar i olja i en gryta. Tvätta och skrubba musslorna rena. Släng de som är trasiga eller inte stänger sig om du knackar dom lätt mot en hård yta.
  • Tillsätt vitt vin, vatten, fond och grädde i grytan. Låt allt koka upp och koka i cirka 5 minuter. Sänk värmen, tillsätt musslorna och sätt på lock. Låt musslorna ångas i cirka 3–5 minuter eller tills alla musslor öppnat sig.
  • Strö över finhackad färsk persilja och servera tillsammans med nyfriterade strips.
  • Skär potatisen i stavar. Skölj potatisstavarna i ett durkslag. Torka helt torra.
  • Hetta upp en gryta med olja till 120°C och fritera potatisen i omgångar, i cirka 5 minuter. De ska inte få färg. Låt sedan stripsen svalna helt. Så här långt kan du förbereda i förväg om du vill.
  • Hetta upp grytan med olja till 180°C och fritera sedan stripsen i omgångar en andra gång tills de får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera direkt.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.