Minipajer med Västerbottensost
Foto: Altia

Minipajer med Västerbottensost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Västerbottensostpaj är en riktigt klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda dom i portionsformar och toppa pajen med picklad rödlök.

Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 200 g Västerbottensost riven
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • salt

Picklad rödlök

  • 2 st rödlök stora
  • 1 msk socker
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Instruktioner
 

Pajdeg

  • Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet, en matsked i taget och arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
  • Kavla ut den kylda degen på mjölat bord.
  • Ta ut rundlar som är lite större än dina miniformar och tryck i degen i formarna.
  • Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.

Fyllning

  • Lägg osten i botten på de förgräddade pajskalen.
  • Blanda ägg, grädde och salt i en bunke. Fördela detta över pajskalen med ost.
  • Grädda i 200°C i 15-20 minuter. Pajerna skall ha fått färg och äggstanningen stannat.

Picklad rödlök

  • Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
  • Blanda socker, rödvinsvinäger, olivolja och salt i en burk. Lägg i den skivade rödlöken och sätt på ett lock.
  • Skaka burken så all lök täcks av lagen. Skaka burken lite då och då. Efter 30 minuter är löken klar att äta.
  • Förvara burken i kylen, äts löken upp ganska snart går det fint att skiva i ny lök och bara lägga i lagen.
Skriv ut receptet

relaterat

Spaghetti Bolognese
Pasta

Spaghetti Bolognese

Bolognese eller köttfärssås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt! Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Böngryta med Salami Piccante
Gryta

Böngryta med Salami Piccante

Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

Pizza med bresaola och aubergine
Pizza

Pizza med bresaola och aubergine

Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

Fotbollspizzan
Pizza

Fotbollspizzan

Äntligen är den här, pizzan som är framtagen av självaste herrlandslaget för att du ska få den maximala upplevelsen under sommarens fotbollsfest. Varje spelare fick

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.