annons

Minipajer med Västerbottensost
Foto: Altia

Minipajer med Västerbottensost

Västerbottensostpaj är en riktigt klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda dom i portionsformar och toppa pajen med picklad rödlök.

Tillagningstid 40 minuter
Portioner 4

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 200 g Västerbottensost riven
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • salt

Picklad rödlök

  • 2 st rödlök stora
  • 1 msk socker
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Instruktioner
 

Pajdeg

  • Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet, en matsked i taget och arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
  • Kavla ut den kylda degen på mjölat bord.
  • Ta ut rundlar som är lite större än dina miniformar och tryck i degen i formarna.
  • Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.

Fyllning

  • Lägg osten i botten på de förgräddade pajskalen.
  • Blanda ägg, grädde och salt i en bunke. Fördela detta över pajskalen med ost.
  • Grädda i 200°C i 15-20 minuter. Pajerna skall ha fått färg och äggstanningen stannat.

Picklad rödlök

  • Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
  • Blanda socker, rödvinsvinäger, olivolja och salt i en burk. Lägg i den skivade rödlöken och sätt på ett lock.
  • Skaka burken så all lök täcks av lagen. Skaka burken lite då och då. Efter 30 minuter är löken klar att äta.
  • Förvara burken i kylen, äts löken upp ganska snart går det fint att skiva i ny lök och bara lägga i lagen.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.