Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet, en matsked i taget och arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
Kavla ut den kylda degen på mjölat bord.
Ta ut rundlar som är lite större än dina miniformar och tryck i degen i formarna.
Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.
Fyllning
Lägg osten i botten på de förgräddade pajskalen.
Blanda ägg, grädde och salt i en bunke. Fördela detta över pajskalen med ost.
Grädda i 200°C i 15-20 minuter. Pajerna skall ha fått färg och äggstanningen stannat.
Picklad rödlök
Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
Blanda socker, rödvinsvinäger, olivolja och salt i en burk. Lägg i den skivade rödlöken och sätt på ett lock.
Skaka burken så all lök täcks av lagen. Skaka burken lite då och då. Efter 30 minuter är löken klar att äta.
Förvara burken i kylen, äts löken upp ganska snart går det fint att skiva i ny lök och bara lägga i lagen.