Marinad av ramslöksolja
Foto: Carlsberg

Marinad av ramslöksolja

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ramslöksoljan har massor av användningsområden att utforska. Du kan smaksätta den ytterligare på olika sätt och använda som marinad till kött, fisk eller kanske främst grönsaker, som kommer att bli en riktig favorit.

Ingredienser
  

  • 300 g ramslöksblad sköljda
  • 150 g bladspenat
  • 200 g neutral rapsolja
  • 100 g ramslöksblad
  • havssalt

Instruktioner
 

  • Värm oljan till ca 80 °C.
  • Lägg spenat och 300 g ramslöksblad i en blender, häll över den varma oljan och mixa på högsta hastigheten i ca 8 minuter. 
  • Sila oljan genom en silduk och låt droppa igenom sakta. 
  • Finhacka 100 g ramslöksblad och blanda ner i oljan när den svalnat.
  • Smaka av med havssalt. Förvara marinaden i kyl för att bibehålla den fina gröna färgen.
Skriv ut receptet

relaterat

Minipajer med Västerbottensost
Paj

Minipajer med Västerbottensost

Västerbottensostpaj är en riktigt klassiker. Gör en liten nyare variant genom att grädda dom i portionsformar och toppa pajen med picklad rödlök.

Spaghetti Bolognese
Pasta

Spaghetti Bolognese

Bolognese eller köttfärssås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt! Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Böngryta med Salami Piccante
Gryta

Böngryta med Salami Piccante

Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

Pizza med bresaola och aubergine
Pizza

Pizza med bresaola och aubergine

Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

Fotbollspizzan
Pizza

Fotbollspizzan

Äntligen är den här, pizzan som är framtagen av självaste herrlandslaget för att du ska få den maximala upplevelsen under sommarens fotbollsfest. Varje spelare fick

Vildlöksrubb
Tillbehör

Vildlöksrubb

Denna vildlöksrubb kan göras en gång och användas flitigt under hela grillsäsongen. Är perfekt till lite kraftigare grilldetaljer som exempelvis fläskkarré, där man vill få till en ordentlig karamellisering.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.