annons

Marinad av ramslöksolja
Foto: Carlsberg

Marinad av ramslöksolja

Ramslöksoljan har massor av användningsområden att utforska. Du kan smaksätta den ytterligare på olika sätt och använda som marinad till kött, fisk eller kanske främst grönsaker, som kommer att bli en riktig favorit.

Ingredienser
  

  • 300 g ramslöksblad sköljda
  • 150 g bladspenat
  • 200 g neutral rapsolja
  • 100 g ramslöksblad
  • havssalt

Instruktioner
 

  • Värm oljan till ca 80 °C.
  • Lägg spenat och 300 g ramslöksblad i en blender, häll över den varma oljan och mixa på högsta hastigheten i ca 8 minuter. 
  • Sila oljan genom en silduk och låt droppa igenom sakta. 
  • Finhacka 100 g ramslöksblad och blanda ner i oljan när den svalnat.
  • Smaka av med havssalt. Förvara marinaden i kyl för att bibehålla den fina gröna färgen.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.